Mariona Aupí | Biografía
198
page-template-default,page,page-id-198,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Biografía

Va començar com a cantant del grup Fang, amb el que va editar quatre discos entre el 1997 i el 2003. El grup va ser molt ben considerat dins l´escena musical nacional independent i la veu de la Mariona, molt aclamada, guanyant, l´any 2000, el premi de música en viu “Villa Rock de Bilbao” a millor formació de pop rock de l´estat espanyol, i el premi “Altaveu Frontera” dins la categoria  de grup revelació de l´any.

 

També varen fer diferents bandes sonores per a pel·lícules. A destacar, “Los sin nombre” de Jaume Balagueró, una de les guanyadores del Festival de Cine Fantástic de Sitges, l´any 2000.

 

Al  2006, Mariona Aupí i el músic barceloní Carlos Ann, comencen a composar un projecte comú anomenat “Santa N” que presentaren en una gira per Mèxic amb molt bona acollida. Al 2009, surt l´àlbum.

Mariona Aupí, torna a col.laborar amb el mateix artista, embarcant-se amb un ambiciós projecte musical poètic que els hi portarà cinc anys de gestació, en el que posen música a una selecció de poemes de l´aclamat poeta argentí Juan Gelman, amb la col·laboració del mateix. L´àlbum doble, va veure la llum el setembre de 2014, pocs mesos després de la mort del poeta.

 

Abans però, Mariona ja havia començat a treballar amb el seu propi projecte, el primer disc com a cantautora va sortir en plataformes digitals el setembre de 2013 amb un segell mexicà.

 

El 2016 va començar a treballar en un segon àlbum en solitari comptant amb Guillermo Martorell com a productor i instrumentista. Aquest disc, s´editarà el proper mes de Setembre amb la discogràfica “La Cúpula Music”.